MENÜ
2024. október 18.
Lukács
Az Eb-n kiesett magyar válogatottnak ennyi jár

Az Eb-n kiesett magyar válogatottnak ennyi jár

forbes.hu

Kiesett a magyar válogatott a foci Eb-ről, de a kijutásért és a skótok legyőzéséért is jár fizetség a magyar szövetségnek.

Bár szerda este eldőlt, a magyar válogatott már nem lesz ott az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében, a csapat ezzel az eredménnyel is szép összeget kap az Európai Labdarúgó Szövetségtől (UEFA).

Az MLSZ 9,25 millió eurót kapott a kijutásért, a skótok legyőzése további egymillió eurót ért. Az UEFA tehát összesen 10,25 millió eurót, jelenlegi árfolyamon 4,1 milliárd forintot utal majd át a szövetségnek – írja a Telex.

Mennyit kapnak a játékosok? Az eredményességi bónusznak a harmadát megtarthatják a játékosok, és a szakmai stáb, de ők nem ugyanúgy részesülnek belőle, hanem differenciáltan, az eredményes mérkőzéseken a játékperceket díjazzák. Ezt előzetesen tisztázták a játékosokkal, a németek is ezt a modellt követik.

Mennyi lehetett volna? Ha a magyar válogatott elérte volna a nyolcaddöntőt, akkor plusz 1,5 millió euró érkezett volna az UEFA-tól. A negyeddöntőért 2,5, az elődöntőért újabb négymillió jár. Az Európa-bajnok csapat egyébként 8 millió euróval gazdagodik, a vesztes a felével.

Borítókép: Csoboth Kevin és skót Stuart Armstrong a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának harmadik, utolsó fordulójában játszott Skócia – Magyarország mérkőzésen a stuttgarti MHP Arénában 2024. június 23-án. A magyar válogatott a 101. percben szerzett góllal 1-0-ra legyőzte Skóciát.