MENÜ
2024. szeptember 8.
Mária, Adrienn
Négy éve megígérték, mégsem lesz sportcentrum

Négy éve megígérték, mégsem lesz sportcentrum

atlatszo.hu

Négy év és többszáz millió forint a központi költségvetésből.

Röviden így lehet jellemezni azt a beruházást, amiből jelen állás szerint semmi nem lesz Tolna megye harmadik legnagyobb városában. Pedig az ígéretek impozánsak voltak: a Dombóvári Szabadidő- és Sportcentrumba terveztek uszodát, tekepályát, lőteret és kosárcsarnokot is.

A kormány négy éve hirdetett veszélyhelyzetet, akkor a koronavírus miatt. Azóta pár hónap kivételével folyamatosan rendeleti kormányzás zajlik (két éve az orosz-ukrán háború miatt), amibe sok mindent bele lehet szuszakolni – például egy sportcsarnok felhúzását, amit aztán egy tollvonással eltörölnek.

A Magyar Közlöny 2020. november 11-i számában jelent meg a 1782/2020 (XI. 11.) kormányhatározat, melyben Orbán Viktor miniszterelnök arról rendelkezett, hogy készítsék elő a beruházást öt dombóvári ingatlanon. Az előkészítési feladatok elvégzésére a város önkormányzatát jelölte ki a kormányfő, aki bő 235 millió forint állami forrást biztosított a munkálatokra.

A kormányhatározatban az előkészítési feladatok elvégzésének határidejeként a 2022. február 28-i dátumot jelölték ki. / Bővebben az átlátszó.hu-n olvashatnak /