MENÜ
2024. október 18.
Lukács

Tizenöt triplát értékesített a Szekszárd

Nagy Norbert

Barnai Judie és Kathryn Westbeld találatai vezették fel az összecsapást.

VBW CEKK Cegléd - TARR KSC Szekszárd 52-91 (11-9, 14-26, 9-23, 18-33)

Női NB I. A csoport
Albertirsa, Sportcsarnok
Varga-Záray Katalin, dr. Németh Patrik, Gruber Nikolett Lilla (Sarkadi-Nagy Ágnes)

VBW CEKK Cegléd: Kaid, Czank 4, Szirony 16/6, Albert 11/3, Barnai 16. Csere: Farkas 2, Szerelem-Kobolák, Őrsi, Viszmeg 3/3, Hévizi, Andi.

TARR KSC Szekszárd: Mányoky 2, Boros 19/9, Westbeld 16/6, Holcz, Bernáth 7/3. Csere: Theodoreán, Horváth 12/12, Whittle 20/12, Szücs, Johnson 4, Baa 11/3.

A Női NB I. A csoport 3. fordulójában a TARR KSC Szekszárd 91-52-es sikert aratott a VBW CEKK Cegléd otthonában.

Az első percekben a Cegléd került kisebb lépéselőnybe, 7-2-re, 9-4-re és 11-6-ra is vezettek a hazaiak, akiknél Barnai Judie kifejezetten jól élt a kínálkozó esélyekkel. Az első szakasz hajrában Boros Julcsi triplájával 11-9-re szépített a KSC. A pontszegény nyitó negyed utolsó három percében egyik csapat sem talált be, 10 perc után így 11-9-re vezetett a CEKK. A második negyed elején Marena Whittle révén gyorsan egyenlített a KSC, majd az ausztrál 3×3-as klasszis triplát is értékesített. Nem sokkal később pedig Horváth Bernadett csatlakozott hozzá, így másfél perc alatt 17-11-re fordított a KSC. Földi Attila időt kért, de a szekszárdi triplaesőt nem tudta megállítani. Marena Whittle újabb hármasa és Baa Dominika tűpontos távoli kísérlete került a jegyzeteinkbe a következő percekben.

A sikeres szekszárdi távoli dobásoknak köszönhetően gyorsan nőtt a különbség. Bár hazai részről is született egy tripla Albert Szidónia révén, de 25-14-nél így is átlépte a 10 egységet a szekszárdi vezetés. A második negyed feléhez közeledve Boros Julcsi is betalált távolról, így már 30-19-re ment a KSC. A félidő utolsó percei csendesebb mederben haladtak, Szirony Dorina és Kat Westbeld egy-egy villanását jegyezhettük fel. Az utolsó percben pedig Boros Julcsi és Albert Szidónia következett. A félidőben 35-25-re ment a KSC, mely hét triplát és hat duplát jegyzett az első 20 percben. A vendégeknél a 10 pontos Marena Whittle volt a legeredményesebb, hazai oldalon pedig a szintén 10 egységnél járó Albert Szidónia. Ilyen 10 pontos differenciát hozó félidő után mindig óriási kérdés, hogy a harmadik negyed elején merre indul el a meccs. Baa Dominika két duplája után a Szekszárd oldalára billent a mérleg nyelve. A fiatal játékos mellé ismét fellépett Marena Whittle, így 45-27-nél már ismét Földi Attila kért időt.

A harmadik negyed felénél némileg megtorpant a KSC és ekkor Barnai Judie, illetve Szirony Dorina még 45-32-re visszahozta a hazaiakat. Azóta már tudjuk, hogy ez volt a legszorosabb mérkőzésállás az utolsó 15 percben. A harmadik szakasz hajrájában 54-34-nél érte el a 20 pontot a differencia. A záró etapnak pedig 58-34-ről mentek neki a csapatok. Ez 13-2-es szekszárdi futást jelentett. Az utolsó 10 percben a győztes kiléte nem lehetett kérdés. Elfáradó riválisa ellen támadásban kiváló hullámra ült fel a Szekszárd. Elég annyit mondani, hogy Kat Westbeld egymaga 7 pontot szerzett a negyed első két percében. Horváth Bernadett és Baa Dominika is betalált mellette. Fellazultak a védelmek és amikor 72-47-nél Czank Tímea triplája célt ért, Magyar Bianka időt is kért, hogy pontosítson ezen az Európa Kupa-rajtra készülve a tanítványainál. Jól sikerült az eligazítás, hiszen innen már mindössze 5 pontot engedélyezett a KSC, miközben 19-et szerzett, közte Horváth Bernadett és Bernáth Réka hármasaival és Boros Julcsi eredményes játékával. A vége 91-52-es szekszárdi siker lett.