MENÜ
2024. szeptember 8.
Mária, Adrienn
A spanyol szövetségi kapitány eltörölné a kétszer tizenöt perces hosszabbítást

A spanyol szövetségi kapitány eltörölné a kétszer tizenöt perces hosszabbítást

telex.hu/Cseke Balázs

A Copa Américán csak a döntőben van hosszabbítás, ha szükség van rá.

Sokkal frissebbek lennének a játékosok, ha a foci-Eb-k kieséses szakaszában, legalábbis a nyolcad- és negyeddöntőkben eltörölnék a kétszer 15 perces hosszabbítást. Ezzel a javaslattal állt elő Luis de la Fuente a németországi foci-Eb kedd esti elődöntőjére készülő spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az MTI összefoglalója szerint.

A négy negyeddöntő közül háromban hosszabbítás volt, mert 90 perc után döntetlen volt az állás. Az elődöntős csapatok közül egyedül a hollandoknak sikerült a rendes játékidőben kiharcolniuk a továbbjutást Törökország ellen.

„Az ilyen tornákon, mint az Eb, amely nagyon sokat kivesz a játékosokból, talán el lehetne törölni a hosszabbítást” – fogalmazott De la Fuente, hozzátéve, hogy az elődöntőben és a fináléban maradhatna ez a lebonyolítás. Szerinte ha az első két kieséses fordulóban döntetlen esetén egyből 11-esek következnének, az „segítené a show-t, mert a játékosok sokkal frissebbek lennének, és a következő köröket jobb fizikai állapotban várhatnák”.

A spanyol szövetségi kapitánytól azért is meglepő a kijelentés, mert csapata a negyeddöntőben éppen a kétszer 15 perces ráadásban szerezte meg a győztes találatot a házigazda németek ellen.

A párhuzamosan zajló dél-amerikai kontinensviadalon, a Copa Américán csak a döntőben van hosszabbítás, ha szükség van rá. A korábbi fordulókban egyből 11-es rúgások következnek, ha döntetlen az eredmény.