Tam_Bau
MENÜ
2024. október 18.
Lukács

A világ legnagyobb víz alatti étterme

glamour.hu/Nyul Debóra

Az Under Norvégia egyik legizgalmasabb étterme.

Norvégiában rengeteg fantasztikus élménnyel gazdagodhatunk a szárazföldön, az egyik legizgalmasabb lehetőség mégis a víz alatt rejlik; az ország déli csücskében, Lindesnesben található ugyanis a világ legnagyobb víz alatti étterme. Aki pedig meglátja ezt az egyszerre félelmetes és gyönyörű építészeti remekművet, egyből meg is értheti, hogyan is lehetséges az, hogy egy étterem a világ egyik egyedülálló látványossága.

Napjainkban világszerte jó néhány víz alatti étterem található, azonban egy sem olyan látványos, mint a Snøhetta építésziroda által tervezett, öt méterrel a tengerszint alatt található Under, amely 2019-es megnyitása óta várja mindazokat, akik nemcsak mennyei ételeket szeretnének kóstolni, de egy igazi szenzációnak is szeretnének szemtanúi lenni.

Ez az étterem ugyanis mintegy 500 négyzetméteres területű, és akár 90 vendég befogadására is alkalmas, ezáltal pedig a többi víz alatti étterme gyakorlatilag akváriumnak tűnik mellette. Aki pedig ellátogat ide, túl azon, hogy világszínvonalú ételek közül válogathat, tényleg elképesztő látvány várja.

Az Undert hatalmas üvegfalak ölelik körül, amelyek lehetővé teszik a vendégek számára, hogy étkezés közben a mélykék vizet csodálják. Mesterséges világítással pedig az étterem közel tudja vonzani a planktonokat az épülethez, amelynek köszönhetően egzotikus halak sokasága is megtekinthető az asztalok mellől.