MENÜ
2024. október 18.
Lukács

„Az eszemre hallgattam a szívem helyett” – tíz év után nem válogatott

24.hu

„Szeretnék időt adni magamnak a fizikális és mentális regenerációra."

Gulácsi Péter, az RB Leipzig 58-szoros magyar labdarúgó-válogatott kapusa egy Instagram-sztoriban adott ki közleményt, amelyben beszámolt arról, miért kérte Marco Rossi szövetségi kapitánytól, hogy tekintsen el játékától az idei további találkozókon, tette közzé a 24.hu.

„Az elmúlt napok találgatási és helytelen fordításai miatt szeretném tisztázni a kialakult helyzetet. Azzal a kéréssel fordultam a szövetségi kapitány felé egy héttel ezelőtt, hogy a következő két válogatott összetartásra ne hívjon meg.
Az egyéves kihagyásom óta most először van olyan sorozatterhelésem, ahol folyamatosan heti két mérkőzésünk van, a Bundesligában, a Bajnokok Ligájában és a Német Kupában, egészek karácsonyig. 34 évesen, tanulva a sérülésemből és az ahhoz vezető okokból szeretnék időt adni magamnak a fizikális és mentális regenerációra. nemcsak a rengeteg mérkőzése, hanem a folyamatos utazás és a meccsek közötti kevés edzéslehetőség miatt is.
Tíz éve vagyok magyar válogatott, voltam már harmadik, második és első számú kapusa is a csapatnak, minden szerepben számíthatott rám az akkori szövetségi kapitány, ezalatt a tíz év alatt összeadva több, mint egy évet töltöttem válogatott edzőtáborokban.
A címeres mezt viselni mindig a legnagyobb megtiszteltetés egy játékos karrierjében. Szeretnék még évekig a legmagasabb szinten játszani, ezért most az eszemre hallgattam a szívem helyett.
A jövővel kapcsolatban abban maradtunk a kapitánnyal, hogy a márciusi összetartás előtt újra beszélünk.
Hajrá magyarok!”