MENÜ
2024. szeptember 8.
Mária, Adrienn

Már Szekszárdon és Dombóváron is: érettségire, esti szakgimnáziumra, az általános iskola befejezésére készít fel a POK!

Pannon Oktatási Központ

A POK két új Tolna vármegyei telephelyén, Szekszárdon és Dombóváron várja a tanulni vágyók jelentkezését!

A felnőttek számára is kitágul a világ a Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Szakgimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Általános Iskola felnőttoktatásában. A dunaújvárosi központtal rendelkező intézmény országosan 17 felnőtt oktatási telephellyel rendelkezik, és nagyszerű hír szűkebb pátriánkban, hogy a 2024/2025 tanévre két új Tolna vármegyei telephelyén, Szekszárdon és Dombóváron várja a tanulni vágyók jelentkezését!

Az intézményben esti oktatásra gimnáziumi, érettségit adó képzésre, továbbá érettségire épülő esti szakgimnáziumi, gyógypedagógiai asszisztensi, pedagógiai asszisztensi, közművelődési munkatársi képzésre lehet jelentkezni. Ugyanakkor általános iskola elvégzésére, befejezésére is van lehetőség – ismertette a képzési programot Virág László, a POK felnőttoktatási igazgatóhelyettese.

– Esti munkarendben lehetőség van heti 2 alkalommal órarend szerinti oktatásban részt venni. Az oktatási napokat úgy jelöljük ki, hogy az alkalmazkodjék a dolgozó, családos, vagy sportolói életvitelhez. Oktatásunk hétköznapokon, illetve hétvégi beosztással is választható – fogalmazott az igazgató-helyettes. Elmondta, hogy minden korosztály megtalálja a lehetőséget a tanulásra az intézményen belül. Vannak egészen fiatal tanulóik, akik valamilyen oknál fogva nem tudták befejezni tanulmányaikat, azonban a munkaerőpiacra való sikeres belépéshez fontos a tanulmányaik folytatása, az érettségire épülő szakmák elsajátításához az érettségi megszerzése. Az idősebb korosztályt gyakran az motiválja, hogy munkahelyük megtartásához fontos a tanulás, ráadásul ezzel kiszakadnak a hétköznapok monotóniájából és önbizalmat, sikerélményt kapnak. A világ kitágul előttük – mondta Virág László.
A szakember arról is beszélt, hogy lehetőséget adnak azoknak is, akiknek nincs meg a nyolc általános iskolai végzettsége, és ez mind a munkaerőpiacon, mind az életvezetésben is jelentős hátrányt jelent. Őket is biztatják, hogy soha nem késő a tanulást újrakezdeni, folytatni, ebben szakmailag felkészült, empatikus tanári kar nyújt segítséget.

Szekszárdon a koordinátor Matókné Misóczki Mária, aki több évtizedes pedagógiai, szakigazgatási gyakorlattal rendelkezik, iskolai gazgatóként, intézményvezetőként ismerik a térségben és legutóbb is egy többéves pályázati programban vett részt az oktatás-felzárkóztatás területén. A szakember hangsúlyozza, hogy olyan szekszárdi tanárkollégákat igyekszik megnyerni, akik sokéves tapasztalattal, nagy szakmai tudással, elkötelezetten segítik a különböző korosztályok felkészítését, és az egyéni helyzetek tolerálásával segítik majd a jelentkezőket a különböző képzési formákban. Mindenkit arra kér, hogy kérdezzen, merjen belevágni a tanulásba, az új ismeretek megszerzésébe, ehhez minden segítséget megad munkatársaival!

A jelentkezéshez szükségesek a személyi okmányok, illetve az iskolai végzettséget igazoló bizonyítványok, dokumentumok.
Fontos: a tanulókat a jogszabályok által előírt kereteken belül a legmagasabb osztályba sorolják – így lehetőség van az érettségi bizonyítvány megszerzésére akár 2-3 év alatt is. Az esti felnőttoktatásban is szeptember elsején csengetnek be és június közepéig, illetve érettségiző diákoknak május elejéig tart az oktatás. Igénybe vehető a családi pótlék az arra jogosultaknak, valamint minden tanuló diákigazolványra jogosult.

Dombóváron a koordinátor: Kriszbacher Péter
A Pannon Oktatási Központ Dombóvári telephelyének címe: Dombóvár, Hunyadi tér 23.
Elérhetőségek:dombovar@pok.hu, tel: 06/30/474-4850.

 

Szekszárdon a koordinátor: Matókné Misóczki Mária
A képzés helye: Szekszárd, Arany János u. 23-25.
Elérhetőségek: szekszard@pok.hu, tel: 06/30/593-3328.