Az Antmann Pince...
...családi vállalkozás, mely az 1990-es évektől működik Balatoncsicsón.
Nagyszüleik már a múlt század elejétől foglalkoztak szőlőtermesztéssel és borkészítéssel, amely szeretete a mai napig tart.
Jelenleg 5 hektáron gazdálkodnak. A szőlőtermesztés során vallják, hogy csak egészséges alapanyagból lehet jó minőségű bort készíteni. Az összes termést maguk dolgozzák fel, ezzel garantálva a kiváló minőséget. A borkészítés során egyaránt ápolják a hagyományokat és alkalmazzák az új reduktív technológiát is.
A friss, fiatalos Kékfrankos Rozé és a muskotályos Irsai Olivéren kívül minden boruk kap bizonyos mértékű tölgyfahordós érlelést is. Ennek okán pincéjükben a reduktivitást biztosító műanyag és saválló tartályokon kívül az ászokolást 5-12 hektoliteres fahordók teszik lehetővé.
Az Antmann Pince borai kézműves borok. Céljuk azokat az íz-, illat- és zamatanyagokat előhozni, ami a fajtára, termőhelyre és évjáratra jellemző.
Borválaszték:
Irsai Olivér, Jázmin, Juhfark, Kékfrankos Rozé, Kékfrankos Vörös, Késői szüretelésű Zenit, Olaszrizling, Rizlingszilváni, Szürkebarát
Elérhetőség:
Balatoncsicsó
+36 30 583 6615
antmann.jozsef@gmail.com
www.antmannpince.hu