Felkészülés a télre
Egyedülálló látvány, ahogy hatalmas tálakban száradnak a színes őszi termények.
Huangling Kína keleti részén, Csianghszi tartományban található, festői elhelyezkedésű kis falu. A domboldalra futó települést látványos teraszos kiképzésű repceföldek veszik körül.
A falvacskát még a Ming-dinasztia (1368-1644) idején alapították – az azóta eltelt évszázadok nyomát a Hui-stílusú házak, fekete cserepes tetők és fehér falak őrzik. Huangling gyönyörű környéke, egyedülálló elhelyezkedése egész Kínából vonzza a turistákat. Azonban nem volt ez mindig így: kevesebb mint 20 évvel ezelőtt a település még tönkrement, lepusztult állapotot mutatott.
A helyi kormány csak 2009-ben kezdte a turizmust fejleszteni ebben a régióban. A régi farmházak felújításra kerültek, üzleteket, éttermeket, hoteleket alakítottak ki bennük. A helyeiket arra biztatták, hogy a tradicionális kultúrájukat, a hagyományaikat tárják az érdeklődők elé, mutassák meg öltözéküket, szokásaikat, mindennapjaikat.
A hagyományok egyike a shaiqiu, amelynek során az őszi termések, termények szárítása történik.
A kukorica, chili paprika, tökfélék, krizantémvirágok hatalmas bambusz tányérokon száradnak, aszalódnak, hogy megőrizzék azokat a téli időszakra. Az ősi település ilyenkor egészen különlegesen fest: a házak mellett kinyúló, hosszú rudakon sorakoznak a mindenféle színű terménnyel megpakolt kerek tányérok. A magasból csak a színes korongok látszanak.