MENÜ
2024. október 22.
Előd

Különleges adventi járatokat indít a magyar Orient Expressz

drive.hu

Az adventi szerelvényekre 300 utas fér fel, akik három kocsiosztályra foglalhatnak jegyet.

Nemsokára elérkezik a karácsonyi vásárok ideje, ha pedig idén nem csak Magyarországon szürcsölnénk forralt bort a hangulatos bódék között sétálva, akkor a Continental Classic Expressznek köszönhetően a téli időszakban kipróbálhatjuk, milyen a magyar Orient Expresszel utazni. A járatokkal Bécsbe vagy Zágrábba juthatunk el.

2024. október 12. és december 30. között különböző vonatjáratokat indít Magyarország egyetlen, személyszállítási engedéllyel is rendelkező, teljesen magánkézben lévő vasúttársasága, a tíz éve alakult Continental Railway Solution (CRS). A cég több nemzetközi utazási irodával együttműködve idén is exkluzív különvonatokat indít, melyekkel a decemberi szombatokon Bécs, illetve Zágráb karácsonyi vásárjaiba juthatunk el – ezeken kívül egyébként más opciók közül is válogathatunk, létezik például egy Márton-napi „wine & dine” vacsoravonat és egy négynapos dél-csehországi kirándulóvonat is.

Az adventi szerelvényekre 300 utas fér fel, akik három kocsiosztályra foglalhatnak jegyet. A legkedvezőbb turistaosztályra 25 ezer, az eggyel magasabb pullman osztályra 39 ezer, a legmagasabb pullman first osztályra pedig 80 ezer forintért ülhetünk fel.

A szerelvények igazi különlegessége viszont a Salon Z névre keresztelt szalonkocsi, amelyet korábban az osztrák kormányfő magánutazásaira használt.

A kocsiban négy kétszemélyes, nappali utazásra is használható hálófülke, egy kétszemélyes, saját zuhanyzós lakosztály, valamint egy bár kapott helyet. Ha megéheznénk az út alatt, akkor a Continental Dine hatvanas éveket megidéző étkezőkocsijának a’la carte menüjéből válogathatunk, az italokért pedig keressük fel az Adria Lounge & Bart.

A december hetedikén induló zágrábi járat a Keleti pályaudvarról indul majd reggel 6 órakor (Kelenföld érintésével 6:10-kor), és 11-re érkezik majd meg a horvát fővárosba. Visszafelé 17:30-kor hagyják majd el a szerelvények a zágrábi pályaudvart, és Kelenföldre este 22:15-kor, a Keleti pályaudvarra pedig 22:30-ra érkeznek be.

A december tizennegyedikei bécsi járat ezzel szemben több városban is megáll majd. A szerelvény 6:45-kor indul a Keleti pályaudvarból, de Kelenföldön, Győrben, Hegyeshalmon, és két bécsi pályaudvaron is megáll majd. Visszafelé este 6 órakor indul majd a Wien Westbahnhof állomásról, a Keleti pályaudvaron pedig 21:14-kor szállhatunk majd le.

(Forrás: Lelépő)