MENÜ
2024. szeptember 8.
Mária, Adrienn
Megválasztották az Ország Sörét, de hol kapható?

Megválasztották az Ország Sörét, de hol kapható?

penzcentrum.hu

Az új főzet a Beerselectionnél debütált, ezt követően pedig számos helyen kerül csapra.

Lezárult az országos szavazás, és a több ezer sörrajongó voksai alapján megalkotott receptből már el is készült az Ország Söre, egy különleges komlóválogatással lefőzött New England IPA, amelyet július 4-től bárki megkóstolhat. Az Ország Kisüzemi Sörfőzdéje címet újra a Brew Your Mind érdemelte ki.

Legyen világos, kiegyensúlyozott ízvilágú, de ne tartalmazzon sem egzotikus, sem akár idehaza is megtermő gyümölcsöt – a legtöbben ezekre a tulajdonságokra voksoltak a 2024-es Ország Söre online szavazáson, ahol e jellemzők mellett, a választható sörtípusok között, az IPA lett befutó, maga mögé utasítva a lágert, a búzát, a stoutot, valamint a savanyú változatokat is. E kívánságok, vagyis az eredmények összegzése alapján így egy új, különleges komlóválogatással készülő New England IPA receptjét alkották meg a kezdeményezést tavaly elindító és szervező Beerselection, valamint a törökszentmiklósi Ugar Sörfőzde szakértői.

„A szavazatoknak megfelelően idén egy nem túl édes, nem túl keserű IPA-t kellett főznünk, ezért egy New England IPA mellett döntöttünk, hiszen a sörrajongók által favorizált jellemzők a legjobban e típusban testesíthetők meg. A tökéletes eredmény érdekében az idei Ország Söréhez hazánk egyik leginnovatívabb sörfőzdéjével, az Ugarral közösen választottuk ki a kisüzemi színtér legfrissebb, legfelkapottabb komlóit: a Motueka, Idaho 7, Mosaic és El Dorado négyesfogatnak köszönhetően trópusi gyümölcsökben gazdag ízvilág lett a végeredmény, visszafogott édesség mellett” – mondta Bárkai Péter, Beerselection Kft. ügyvezetője.

A 6 százalékos alkoholtartalmú sörből a tavalyi induló mennyiséghez képest kétszer annyit készített az Ugar Sörfőzde azért, hogy minél több helyen lehessen megkóstolni az újdonságot, akár dobozos, akár csapolt formában. Az új főzet a Beerselectionnél debütált, ezt követően pedig számos helyen kerül csapra. A közeljövőben biztosan felkerül a KEG Sörművház, a Mixát Udvar, a Wunder Sörművek, a Ganz Söröző és a Jégkert itallapjára, a lelőhelyek folyamatosan frissülő listája pedig az azorszagsore.hu oldalon érhető el.

„Mivel az idén a múlt évihez képest országszerte jóval több kocsmában lesz csapon az Ország Söre, arra számítunk, hogy felülmúljuk a tavalyi eredményünket. Ez azt jelenti, hogy ismét legalább három körben főzetjük majd le a sört, ezen felül pedig annyiszor, hogy a jövő évi szavazásig folyamatosan elérhető maradjon. Hosszabb távon az a célunk, hogy az Ország Söre egész évben kapható legyen, és akár a nagyobb üzletláncok is beemeljék kínálatukba” – fogalmazott Bárkai Péter.

A közönség a sörös szavazás mellett az azorszagsore.hu oldalon kiválaszthatta kedvenc kisüzemi sörfőzdéjét is, értékelve annak elmúlt évi teljesítményét. A voksok alapján – a tavalyihoz hasonlóan – a szekszárdi Brew Your Mind sörfőzde érdemelte ki az elismerést, amely így egy újabb éven át viselheti Az Ország Kisüzemi Főzdéje megtisztelő címet.