MENÜ
2024. szeptember 8.
Mária, Adrienn
Yamal a gólja után üzent, apja korábban tojással dobálta meg a rasszisták kampánysátrát

Yamal a gólja után üzent, apja korábban tojással dobálta meg a rasszisták kampánysátrát

hvg.hu

Yamal apját tavaly májusban 600 euróra bírságolták meg egy VOX-sátor megdobálásáért.

A Fidesz-féle Patrióták Európáért EP-frakcióhoz csatlakozó szélsőjobboldali spanyol pártnak, a VOX-nak is szólt Lamine Yamal franciák elleni gólöröme – számolt be a Yahoo! Sports. A spanyol csodatini 25 méterről lőtt bombagólt az Eb-elődöntőben, ezt követően pedig kezeivel a 304-es számom mutatta – ez Rocafondának az irányítószáma, a Barcelonához közeli Mataró város egyik negyedének, ahol Yamal felnőtt.

A városrészt a VOX politikusai korábban „multikulti sz.rfészeknek” nevezték a The Guardian szerint. Yamal többek között a családjának is üzent ezzel a gólörömmel, akik a lelátóról nézték végig, ahogy Lamine a döntőbe lövi a spanyol válogatottat.

Nem ez az első alkalom, hogy a focista családja összetűzésbe kerül a VOX-szal: Lamine apja, Mounir Nasroui tavaly májusban 600 eurós (236 ezer forintos) bírságot kapott, amiért tojásokkal dobálta meg a párt egyik kampánysátrát, miközben fasisztának és rasszistának nevezte őket.

A SportBible szerint később a bíróságon elmondta: az borította ki, hogy a szélsőjobboldali politikusok egy különböző nemzetiségű diákokat fogadó iskola ellen kampányoltak, éppen aznap, amikor a fia úton volt, hogy egy meccsen Spanyolországot képviselje.