Súlyos veszélynek vagyunk kitéve főzés közben?
A főzés során sok múlik azon, milyen olajat használunk.
Az emberek már 600 ezer évvel korábban is főztek és sütöttek
A tanulmány 16 évig készült, ez alatt többezernyi halmaradványt katalogizáltak.
Tücsök, bogár – a magyar gasztronómiában
A rovarok és a bogarak egészségesek, tele vannak ásványi anyagokkal, vitaminokkal, fehérjével.
Mesterséges intelligencia segíti a sörfőzést
A sörfőzők most kiálthatnak, hogy jaj, a gép elveszi az állásukat.
A pálinkafőzés és a magyar identitás
A kormány tovább harcol az adómentes pálinkáért.
Rossz idők járnak a pálinkafőzdékre
Az intézkedés 5-6 milliárd forintos költségvetési adóbevétel-kiesést eredményezett.
Kevesebb pálinka készül?
A gyümölcsök nagy része szétrohadt, a maradék ára az egekben.
Sok baj van a pálinkafőzéssel
Sokan a literenként mindössze hétszáz forintos költség alól is kibújnak.
Fürdenek a magyarok a házi pálinkában
Tavaly nagyjából 2500 főzőberendezést vettek nyilvántartásba az országban.
„A pörkölt receptje olyan, mint a fogkefe"
A Kelet-angliai Egyetem magyar közgazdásza elmondja, mi a közös a marhapörköltben és a világgazdaságban.
Pálinkamérleg az adók tükrében
Az elmúlt években 500-600 volt a bérfőzdék száma, a nyár végén nagyjából 570 működött az országban.
Karácsonyi lakoma – kevés pénzből, kreatívan
Előrejelzések szerint egy átlag magyar család 20 ezer forintot költ idén karácsonykor az ünnepi fogásokra.
További cikkek