Ahol a vendég Isten ajándéka – és olcsók a kiváló borok
Az UNESCO is elismerte kulturális örökségként.

Zöldborsós tócsni
A hagyományos krumplis tócsni zöldborsóval és újhagymával dúsítva pirul.
_1.jpg)
Fügefalevél a gasztronómiában
Finom, enyhén kesernyés ízük tökéletesen illik a különféle ételekhez.

Különleges Japán gomba lehet a szarvasgomba ellenfele
Rendkívül drága és különleges gomba a japán matsutake.

Régi növények, melyekkel ma is megfűszerezhetjük életünket
Melyek azok a fűszerek, amelyek hazánkban uralták a gasztronómia világát egykoron?

Eleink ezt nassolták, egy pompás kétszáz éves recept
A magyar gasztronómiai hagyományok és ételek sokszínűsége évszázadokon átívelő fejlődés eredménye.

„Hasznos, tiszta és szapora étkek megkészítése, sütése, főzése"
Ez lehetett a legelső írott magyar recept és szakácskönyv.

Két magyar étel is előkelő helyen
Összeállította a világ 100 legjobb levesének listáját a TasteAtlas.

Kultikus étel, de sokan nem szeretik: a pacal
A pacal az egyik legnépszerűbb étel a gasztronómiában.
.jpg)
Istenhez közeli összetevők: újra kiadták a ferencesek 330 éves receptgyűjteményét
A kiadványhoz Szőcs Előd szakács válogatta a recepteket, illetve irányította azok újrafőzését.

Miért nem esznek a magyarok kacsa- és libahúst?
Megőrülnek külföldön ezért a magyar húsért: itthon alig kell, pedig van bőven
További cikkek