MENÜ
2024. november 21.
Olivér

Gyógyító édesség

A ficus carica, avagy a közönséges füge csodája.

A konyhasziget a múlté

Felejtsük el a konyhaszigetet, a szabadon álló főzőkészülék az új konyhai trend.

Zöldborsós tócsni

A hagyományos krumplis tócsni zöldborsóval és újhagymával dúsítva pirul.

Fügefalevél a gasztronómiában

Finom, enyhén kesernyés ízük tökéletesen illik a különféle ételekhez.

Az idei trend: zöld konyhabútor

A zöld szín megfelelő árnyalatával elérhetjük, hogy az otthonunk a nyugalom szigete legyen.

Birsalmás pite

Az omlós tészta és a fanyar gyümölcs tökéletes kettőse ez a pite, ami egyszerűen megunhatatlan.

Előbújtak a tavasz első ízletes gombái

A tavasz első gombái már március végén, április elején fellelhetőek az erdőkben.

Eleink ezt nassolták, egy pompás kétszáz éves recept

A magyar gasztronómiai hagyományok és ételek sokszínűsége évszázadokon átívelő fejlődés eredménye.

Eltűnt a hazai konyhakertek 97 százaléka

Drasztikusan visszaesett a konyhakertek mérete Magyarországon.

Hova tűntek a konyhakertek?

Ha a kiskertekben nincsen zöldség-gyümölcs, akkor az élelmiszert meg kell venni.

Krumpli helyett csicsóka!

Tele van vitaminnal, a konyhában változatosan felhasználható és nem is drága.

Hogyan oltsuk el a lángoló zsiradékot?

A konyhai tűzesetek nagy részét a tűzhelyen felejtett zsiradékok okozzák.

Milyen lesz a jövő konyhája?

A technika fejlődése életünk minden területét érinti.
További cikkek