Mely élelmiszerek kerülnek a leggyakrabban a kukába?
Becslések szerint a világon évente 1,3 milliárd tonna emberi fogyasztásra alkalmas élelmiszer kerül a szemetesbe.
A gazdagok életmódja károsabb még a klímaváltozásnál és a népességnövekedésnél is
A vízfelhasználás egyenlőtlensége világszerte problémát jelent.
A körkörös gazdaság menthet meg attól, hogy belefulladjunk saját hulladékunkba
Egy mázsa ételt dobnak ki fejenként a magyarok, pár hónap és minden borul.
Európa egyre kevesebb energiát használ, Magyarország pazarlása viszont kirívó
Magyarország a vizsgált 19 év alatt nemhogy csökkentette, hanem növelte az energiafelhasználást.
Felesleges, de fizetjük
Egy kis odafigyeléssel elkerülhetjük a leggyakoribb pénzcsapdákat.
Törvény már van, de senki nem tudja hogyan lehet betartani
Hiába hatályos az élelmiszermentésről szóló törvény, senki nem tud semmit arról, hogy is lehet betartani.
Mely élelmiszerek kerülnek leggyakrabban a kukába?
Becslések alapján a megvásárolt élelmiszerek egyötöde a kukában végzi.
A vízhiány a legnagyobb környezeti kockázati tényező
Az elfogyasztott víz 120 százalékát visszaadná a Google a környezetnek.
Energiapazarlásban élen járunk
A családi házak az uniós átlagnál 10 százalékkal több energiát
Hetven kilogrammnyi élelmiszert dobunk a kukába évente
Sok, de az EU-s átlag még ennél is jóval magasabb.
„Boldog óra" az élelmiszerpazarlás ellenszere
Finnországban új ötlettel álltak elő az élelmiszerhulladék csökkentésére.
További cikkek