A levegő szén-dioxidjából készítenek vajat és sajtot
Az étkezési zsírok kémiai előállítása kilogrammonként 0,8 gramm szén-dioxidnál is kevesebb kibocsátással jár.
Miért drágábbak a magyar élelmiszerek, mint a külföldről érkezők?
A magyar élelmiszeripar nem elég hatékonyan termel, és főleg a kisebb cégek vannak komoly lemaradásban.
Az Európai Unió termésének fele magyar
Hazánk az európai unió vezető tormatermesztője.
Olcsó és környezetbarát: lisztbogár, tücsök és sáska a tányérunkban
Nemsokára zöld jelzést kaphat a tücsök, a sáska és a gyászbogár is. A többi már a tagállamokon áll.
Élelmiszerbe fullad Európa
Az élelmiszeripart és a mezőgazdaságot Európa-szerte súlyosan érinti a koronavírus-világjárvány.
Hightech szőlészet és borászat
A szőlészet, borászat és élelmiszeripar legmodernebb gépei és technológiái.
A termőföldtől az asztalig! – Roadshow vállalkozóknak!
A fogyasztóknak egyre fontosabb a termékek nyomonkövethetősége.
Drasztikusan emelkedhet a tojás ára
Az év végéig akár 50-60 forintra is felkúszhat a tojás ára.
Szükségünk van az EU piacaira
Nem szabad elfelejteni, hogy nettó agrárexportőr ország vagyunk, és a kivitelünk 80%-a az EU-ba irányul.
Országkóstoló a Nemzeti Borkiválóság Programban
Idén is folytatódik a Nemzeti Borkiválóság Program, elsőként a Fehér- és rozéborok országkóstolóját hirdetik meg.
Az online kereskedelem a kisboltok réme
Az élelmiszerboltok lehetnek az online kereskedelem legújabb áldozatai.
További cikkek