MENÜ
2024. november 22.
Cecília

A levegő szén-dioxidjából készítenek vajat és sajtot

Az étkezési zsírok kémiai előállítása kilogrammonként 0,8 gramm szén-dioxidnál is kevesebb kibocsátással jár.

Miért drágábbak a magyar élelmiszerek, mint a külföldről érkezők?

A magyar élelmiszeripar nem elég hatékonyan termel, és főleg a kisebb cégek vannak komoly lemaradásban.

Olcsó és környezetbarát: lisztbogár, tücsök és sáska a tányérunkban

Nemsokára zöld jelzést kaphat a tücsök, a sáska és a gyászbogár is. A többi már a tagállamokon áll.

Élelmiszerbe fullad Európa

Az élelmiszeripart és a mezőgazdaságot Európa-szerte súlyosan érinti a koronavírus-világjárvány.

Hightech szőlészet és borászat

A szőlészet, borászat és élelmiszeripar legmodernebb gépei és technológiái.

Szükségünk van az EU piacaira

Nem szabad elfelejteni, hogy nettó agrárexportőr ország vagyunk, és a kivitelünk 80%-a az EU-ba irányul.

Országkóstoló a Nemzeti Borkiválóság Programban

Idén is folytatódik a Nemzeti Borkiválóság Program, elsőként a Fehér- és rozéborok országkóstolóját hirdetik meg.

Az online kereskedelem a kisboltok réme

Az élelmiszerboltok lehetnek az online kereskedelem legújabb áldozatai.
További cikkek