MENÜ
2024. szeptember 16.
Edit

A Dacia Jogger sikere

transtelex.ro

A Jogger alapvetően egy kombi a Sandero/Logan modellekből származó dizájnnal.

A 2023-as év egyik legnagyobb meglepetése az autóiparban kétségkívül a Dacia Jogger volt, amely kimagasló eladási eredményeket ért el, és így a világ egyik legkeresettebb kombi modelljévé vált, írja a Profit.ro.

A Jogger sikere mögött több tényező is áll. Az autó dizájnja kiemelkedően innovatív: a megemelt karosszéria nagyobb helyet biztosít az utasok és a csomagok számára, míg a crossover elemek vonzóvá teszik az SUV szegmens vásárlói számára is. Ez a stratégiai lépés lehetővé tette, hogy a Dacia szélesebb vevőkört szólítson meg, és növelje az eladásait​.
A Jogger alapvetően egy kombi a Sandero/Logan modellekből származó dizájnnal. Globális szinten a Jogger a negyedik helyen végzett a kombi eladások között, csak a Subaru Outback, a Skoda Octavia Combi és a Toyota Corolla Touring előzte meg. Ez a teljesítmény jól mutatja, hogy a Dacia képes versenybe szállni a szegmens nagy neveivel is​.
A Dacia Jogger nemcsak praktikus és tágas, hanem a legújabb technológiai újításokat is magában foglalja. Az autó hibrid változata egy 1,6 literes benzinmotort kombinál egy elektromos motorral, így környezetbarát, és gazdaságos. Az kocsiban található innovatív hatsebességes váltó a Renault Formula 1 technológiáját használja, ami lehetővé teszi a sima váltásokat és a kényelmes vezetést​.