MENÜ
2024. október 18.
Lukács

Bali bekeményít

drive.hu

Az új bevándorlási törvény alapján akár húsz évet is kaphat az, aki megpróbálja kijátszani az indonéz törvényeket.

Indonézia – különösen Bali szigete – rendkívül népszerű a turisták körében: a gyönyörű tájak, az egész éves napsütés és a lenyűgöző óceánparti szállások vonzzák a látogatókat. Olyannyira, hogy egyre többen megszegik a beutazási szabályokat. Erre adott nemrég kemény választ az indonéz kormány.

Az országba történő beutazás nem különösebben bonyolult, a világ legtöbb helyéről igényelhető a 30 napos beutazási engedély, amit egyszer lehetséges további 30 napra meghosszabbítani.

Csakhogy – emlékeztet a Daily Mail – az utóbbi években megszaporodott azoknak a száma, akik a 60 nap letelte után is az országban maradnak, teljesen jogszerűtlenül. Akadnak, akik pár hónappal tovább élvezik az indonéz vendégszeretetet, de egyre többen vannak azok is, akik akár évekkel a vízum lejárta után sem hagyják el az országot.

Az indonéz bevándorlási minisztérium éppen miattuk indította el az úgynevezett Jagratara-műveletet, melynek célja a vízumfeltételeket megsértők kemény büntetése. A feltételeket megszegők eddig 6 hónaptól egy évig terjedő börtönbüntetésre számíthattak, mostantól azonban ennél jóval keményebb szankciókkal kell szembenézniük.

A hivatalos információk szerint ugyanis akár tíz évet is kaphatnak azok, akik megszegik a vízumszabályokat. A büntetés maximuma pedig akár 20 év is lehet.
Ezt is olvasd el! Japánból dolgoznál? Az új vízumukkal már megteheted!

A Daily Mail szerint a művelet keretében 125 tisztet vezényeltek ki Balira, akik lőfegyverrel az oldalukon ellenőrizhetik majd a turisták vízumait. Az idei évben egyébként eddig több mint 400 illegálisan az országban tartózkodó személyt utasítottak ki Indonéziából.