MENÜ
2024. szeptember 16.
Edit

Egyelőre álcázzák az új elektromos Suzukit

autonavigator.hu

Indiából szivároghatott ki az első villany-Suzuki leleplezésének dátuma

A Suzuki még tavaly mutatta be az eVX tanulmányautót, amely az első elektromos modelljük koncepciója. A jármű azóta már megjelent álcafóliában Európa útjain, és a hírek szerint a leleplezés sincs már túl messze.

2025-ben érkezik Európába a Suzuki első villanyautója, amely jó eséllyel az eVX névre fog hallgatni. A koncepcióautót még 2023-ban mutatták be, azóta pedig a japán márka gőzerővel dolgozik a modellen. Nemrég már Európa közútjain is kiszúrták a kémfotósok a prototípust - persze vaskos álca alatt. Bár a járművet alaposan körbeszalagozták, pár apró részletből (mint például a fényszórók) arra lehet következtetni, hogy néhány helyen biztosan el fog térni a koncepcióautótól a végső produktum.

Az indiai Autocar szerint az eVX leleplezése a 2025-ös Indiai Mobilitási Világkiállításon fog megtörténni, amelyet jövő január 17-22 között rendeznek meg Új-Delhiben. A portál továbbá kifejti, hogy ha lesznek is változások a tanulmányhoz képest, az autó dimenziói javarészt megmaradnak (a koncepció 4,30 méter hosszú, 1,80 méter széles, és 1,60 méter magas volt). A hajtásláncról még a külsőnél is kevesebbet tudni, de a hírek szerint a 60 kilowattórás akkumulátorral az eVX akár 800 kilométert is képes lesz megtenni két töltés között. Fontos hangsúlyozni, hogy ezt az adatot az indiai (MIDC) ciklus alapján számították ki, amely jóval megengedőbb, mint az Európában használt WLTP, így az öreg kontinensen vélhetően ennél alacsonyabb hatótáv fog kijönni.