MENÜ
2024. november 22.
Cecília

Nagyanyáink multivitaminja

Sokoldalú, időtlen varázsszer – így jellemezhetnénk a fokhagymát.

Csempészhagyma többmilliárdos értékben

Annyira megdrágult a hagyma a Fülöp-szigeteken, hogy már nagyüzemben csempészik.

Friss vagy fagyasztott kínai fokhagyma?

A gyanú szerint a hatályos vámszabályok kijátszásával juthattak be az Európai Unió területére.

A fokhagyma szokatlan felhasználási módjai

Nem csak a konyhában állja meg a helyét, de természetes gyógyszerként is alkalmazhatjuk.

Árulkodó illat

Medvehagyma vagy gyönyvirág: így különböztessük meg őket biztonsággal.

Mire jó a hagymaolaj?

A tömény hagymaillat legalább hat héten keresztül távol tartja a kártevőket.

Súlyos gondok a kínai fokhagymával

A visszaesés oka a rendelkezésre álló konténerek hiánya.

Olcsó és kínai

Ömlik a kínai fokhagyma a magyar boltokba.

Fokhagyma, mint katalizátor

A fokhagyma hatóanyagai még az öregedési folyamatot is jelentősen lelassíthatják.

Termeljünk vagy ne termeljünk?

A fokhagymapiac komoly kihívásokkal szembesül: a kínai import leállása és az aszály miatt drágulás várható.

Az öregedést is lassítja

Kiderült a fokhagyma legújabb egészségvédő hatása.

A hagyma és a rákmegelőzés

Megvédhet a ráktól a magyar ételek legfőbb alapanyaga.
További cikkek