„Hasznos, tiszta és szapora étkek megkészítése, sütése, főzése"
Ez lehetett a legelső írott magyar recept és szakácskönyv.
Vörös káposzták és fokhagymák
Biológus segítségével igazolták: valóban helytelen címe volt a festménynek.
Istenhez közeli összetevők: újra kiadták a ferencesek 330 éves receptgyűjteményét
A kiadványhoz Szőcs Előd szakács válogatta a recepteket, illetve irányította azok újrafőzését.
Megkéselte a szakács a panaszkodó vendéget
Döbbenetes jelenet a budapesti étteremben, vádemelés lett az ügyből.
Mesterkurzus az olasz konyháról
Az idei Olasz Gasztronómiai Világhét egyik főszereplője a rizottó lesz.
Nobel-békedíjra jelölték – több millió embert jutatott ételhez
José Andrés 2010-ben létrehozott szervezete katasztrófasújtotta övezetekben ad enni a rászorulóknak..
Egy vak fiú szakácsszakmával és nagy tervekkel
Vakon vizsgázott kitűnőre szakácsként a kisteleki Kurucsai Szabolcs, trükkös megoldásokkal oldotta meg, hogy nem lát.
Éhes marad a királynő?
A konyhai személyzet a megfeszített munkatempó és a szabadidő hiánya miatt mondott fel.
Salvador Dalí őrült szakácskönyvét – kiadják
Salvador Dali szakácskönyvét már meg is lehet rendelni.
Az evés művészete: kulináris krimik, hasnovellák, gasztroesszék
„NEM TÖRTÉNIK BENNE SEMMI, csak az, hogy egy ember megeszik egy halat”.
Csak kezdő szakácsok maradtak a vendéglátásban
A legtöbb Balaton-parti étteremben kezdőkkel töltötték fel a létszámot, hogy egyáltalán ki tudjanak nyitni.
A világ legjobb szakácsai és a magyar borok
Május 10-11-én, Budapesten, a Hungexpo területén rendezett Bocuse d’Or szakácsverseny idén a magyar ízek jegyében telik, a dunai kecsege és gímszarvasborjú mellett két borászat vörös- és fehérbora szerepel a kínálatban.
További cikkek