Előkelő helyen a gulyásleves
A Tasteatlas a napokban közzétette a világ legjobb 100 ételének listáját, melyet 63 420 szavazat alapján állítottak össze.
A legjobb hagyományos ételnek a nápolyi Pizza Margheritát választották, a második a török Adana Kebap, míg a harmadik a japán Lamen lett.
A töltött káposzta vagy alföldi nevén szárma vagy Erdélyben takart a magyar konyha egyik jellegzetes téli étele. Különféle változatai ismertek.
A listáról nem maradtak le a magyar konyhaművészet remekei sem. A hagyományos nemzeti ételek között a gulyás 39., a paprikás csirke 88. helyen végzett. Nagy siker és hatalmas elismerés, hogy a hússal készült ételek kategóriájában a töltött káposzta végzett az első helyen, lekörözve a világ gasztronómiájának számos különlegességét.
Összességében a magyar konyhát a 20. helyre sorolták.
A desszertek között a zserbó az 5. helyet szerezte meg. Felkerült a TOP 100-as listára a somlói galuska, a gesztenyepüré és a krémes is.