Tam_Bau
MENÜ
2024. szeptember 8.
Mária, Adrienn
Egy cég, mely töretlen lendülettel fejlődik

Egy cég, mely töretlen lendülettel fejlődik

Takács Zsuzsa • fotó: Rozsusa-Bau. Kft.

Az idei díjak egyértelműen jelzik, hogy a minőség, a szakmaiság és a felelősség vállalás jó alapot jelentenek a cég életében.

Az építőipar és a szakképzés elismert képviselője. A dombóvári székhelyű Rozsusa-Bau Kft. közel két évtizede elismert vállalkozásként ismert a térségben, szakmai elkötelezettsége és eredményes gazdálkodása mellett munkáltatói felelősségvállalása is példaértékű. Mindezt több díjjal is értékelték az elmúlt időszakban. Az év első felében a „Dinamikusan fejlődő vállalkozás”, majd az „AAA” cégminősítést kapták meg, májusban pedig újabb kitüntetésben részesült a vállalkozás: a felelős foglalkoztató minősítés során bronz fokozatot érdemelték ki.

Az OFA Nonprofit Kft – szigorú szempontrendszer alapján – felelős foglalkoztató minősítéssel értékeli azokat a hazai munkáltatókat, amelyek kiemelkedő és iránymutató tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A Rozsusa-Bau Kft. esetében a cég legfőbb erősségének ítélték, hogy a tulajdonosok, ügyvezetők aktívan részt vesznek a munkavégzésben, személyes szaktudással és példamutatással motiválják a munkatársakat. További pozitívumként emelték ki, hogy az alacsony iskolai végzettség nem hátrány, legfontosabb az ambíció és a dolgozni akarás, házon belül lehetőséget biztosítanak az építőipari szakma megszerzésére.


Lépésről-lépésre fejlesztettek

– Cégünknél hiszünk abban, hogy a legnagyobb értéket a munkatársaink, az emberek jelentik, mindent megteszünk annak érdekében, hogy korszerű, kellemes munkakörnyezetet biztosítsunk – mondja Dávid Roland ügyvezető.
A cégvezető Molnár Zsuzsanna, párjával Rolanddal, lépésről-lépésre építette fel és fejleszti a mai napig is a vállalkozást.
Dávid Roland egyéni vállalkozóként indult 2000-ben, kőművesként családi házak építésével bízták meg, majd évekig dolgozott Németországban, Ausztriában, mielőtt ismét hazatért. A sokéves tapasztalat és szakmai ambíció vezette abban, hogy Mestervizsgát tett, mindig a legmagasabb szintre törekedett. A Rozsusa-Bau Kft-t 2015-ben alapította feleségével, és kőműves technikus, diplomás tanár kollégájával, Borbély Sándorral együtt, építőipari kivitelező és szakmai oktatás tevékenységi körökkel.


A helyi közösség mindig számíthat rájuk

– Kivitelezőként fontos számunkra az ügyfélközpontúság, megrendelőinket tájékoztatjuk a kivitelezésről, a beépített anyagokról, mind minőség, mind ár tekintetében. Hatékony és kreatív megoldásokra törekszünk, hogy 100%-ban eleget tegyünk a megrendelő kérésének – fogalmaz a szakember, hozzátéve: – Vállalkozásunkban a minőségi munkahelyek megteremtésére és a tudásalapú oktatásra törekszünk. Társcégünkkel, a Kő-Szaki Kft-vel együttműködve végezzünk munkánkat.
Ezt tükrözi, hogy számos referenciával rendelkeznek, több nagyszabású projektet valósítottak már meg: a dalmandi Equip-Test Kft. kutató-fejlesztő központjának generálkivitelezésétől, a Döbröközi Mezőgazdasági Zrt. sertéstelep építésén át, Mászlonyban közösségi ház, és szociális bérlakások tejes átépítéséig. Gyakran keresi meg őket a dombóvári városvezetés, legyen szó járdajavításról, szociális bérlakások festéséről. Legutóbbi közös összefogásból megvalósult program a dombóvári SZTK rendelő mennyezetének javítása. Az MMSZ Esterházy Miklós Technikum igazgatója, Bükösdi Olga, Kerényi Zsolt alpolgármester és a Rozsusa-Bau Kft, azzal keresték meg Pintér Szilárd polgármester urat, hogy szívesen segítenének a rendelő intézet mennyezetének helyreállításában. Tanulók végezték a munkát, az anyagot pedig Dombóvár Város Önkormányzata biztosította. A helyi közösség tudja, hogy rájuk mindig számíthatnak.

 

Nevét adja minden munkához

A tanulók gyakorlati oktatásában nagy tapasztalattal rendelkeznek, a képzést szakoktatók végzik. Fontosnak tartják, hogy valós munkakörülmények között sajátítsák el a tanulók a szakma alapját. A kivitelezéseknél ugyanakkor a kiváló minőség elvárás, a cég vállal garanciát a minőségre, nevét adja minden munkához.
– Szeretnénk Dombóvár és környékének megfelelő szaktudással rendelkező szakmunkásokat biztosítani – mondja a cégvezető. – Éppen ezért kezdtük el saját forrásból egy új oktató és vizsgaközpont megépítését Dombóváron, az Erzsébet u. 101. szám alatt. A közel 300 m2 alapterületen festő- és kőműves tanműhely kialakításán dolgozunk. Az idei évben hat festő tanuló a szakmunkásvizsga gyakorlati részét már itt teljesítette, négy kőműves tanulónk pedig a telephelyünkön adott számot tudásáról. Az oktató- és vizsgaközpont fontos szerepet tölthet be a gyakorlati képzésben, hozzájárulhat, hogy piacképes tudást adjunk át a fiataloknak, akik Tolna vármegyében, illetve Dombóváron és környékén színvonalas munkát végezhetnek a jövőben.
Az idei díjak egyértelműen jelzik, hogy a minőség, a szakmaiság és a felelősség vállalás jó alapot jelentenek a cég életében.

Rozsusa-Bau Kft.
7200 Dombóvár, Árpád u. 24. Telefon: 06-30/670-1078
E-mail: rozsusabaukft@gmail.com
www.rozsusa-bau.hu