Nagy változás jön a henteseknél és a piacokon
A könnyítések célja, hogy a vásárlókhoz minél több friss és biztonságos élelmiszer juthasson el közvetlenül a termelőktől.
Az Európai Uniós rugalmassági rendelkezések adta lehetőséget kihasználva minisztériumi rendeletben könnyítik a kis mennyiségű, helyi élelmiszer-előállítás és értékesítés higiéniai feltételeit. Így már nem csak természetes személy végezhet kistermelői élelmiszer előállítást,
HANEM AZ ŐSTERMELŐK CSALÁDI GAZDASÁGAI ÉS A SZOCIÁLIS FARMOK IS.
Továbbá az elejtett vad kezelésének és értékesítésének élelmiszer-higiéniai feltételei is egyszerűsödtek. Korábban hentesüzlet nem vehetett át és dolgozhatott fel friss vadhúst, kizárólag csak fagyasztott vadhúst vásárolhatott és értékesíthetett. Az új szabályozás azonban
LEHETŐVÉ TESZI A FRISS VADHÚS ÁTVÉTELÉT ÉS AZ ABBÓL SZÁRMAZÓ HÚSKÉSZÍTMÉNY ELŐÁLLÍTÁSÁT IS – sorolta a tárcavezető.