MENÜ
2024. szeptember 8.
Mária, Adrienn
Stílusos búcsú a Suzuki Jimnytől

Stílusos búcsú a Suzuki Jimnytől

autonavigator.hu/fotó: Suzuki Germany

Jelenlegi formájában eltűnik Európából a Jimny, limitált szériás verzióval búcsúzik.

Lassan a Suzuki piacra dobja az első villanyautóját, többek között ennek is köszönhető, hogy a modellpalettájuk alaposan átalakul a közeljövőben. A Jimny az egyik áldozat, amelytől limitált szériával köszönnek el.

Jelentős változásokat hoz 2025 a Suzuki európai modellpalettáján, hiszen több autót is levesznek a kínálatból. Ahogyan erről korábban beszámoltunk, a Jimny is köztük van, amely kizárólag belső égésű motoros hajtással biztosan nem tér vissza. A német Suzuki ennek apropóján egy utolsó, limitált példányszámban gyártott kivitelt prezentált a kis terepjáróból. Küllemében a régebbi generációkat idézi, hiszen a frontrészen nem az embléma szerepel, hanem a márka neve.

A hivatalosan Horizon névre keresztelt különlegesség alumínium hatású díszbetéteket kap, illetve a hátsó pótkerék takaró is extra a sima verzióhoz képest, csakúgy, mint a kerekek mögött található sárfogók is. Szintén a Horizon privilégiuma a képeken is látható szürke fényezés, csak ezzel vásárolható meg, illetve a felvételeken prezentált fekete felnikkel. Mindössze 900-at gyárt a Jimny ezen verziójából a Suzuki, nem tudni itthon kapható lesz-e, Németországban átszámítva 13 millió forintért értékesítik a kijelölt kereskedések.