Jelentős összeget fektet az Egyesült Királyság az alternatív fehérjeforrások kutatásába
Körülbelül hétmilliárd forintnak megfelelő összeggel támogatja a brit kormány az alternatív fehérjeforrások fejlesztését.
Katonalegyekből készülő takarmány
Merész ötlettel álltak elő a britek: nem akármivel etetnék az állatokat a jövőben.
A gyümölcsösöket ehető gombákkal turbóznák fel
Egy márciusi tanulmány szerint az élelmezési célú gombatermesztés ki tudja egészíteni a faültetési törekvéseket.
Az európaiak torkán nehezen csúszik a lisztbogár és a házi tücsök
Nem lesz a hagyományos hús versenytársa a rovarból készült snack.
Nemcsak üzemanyagot, élelmiszer-alapanyagot is gyárt
A Pannonia Bio fehérjetermékei számos élelmiszer-kategóriában felhasználhatók majd.
Drágán mérik a fűszeres sült tücsköt
Egyre több helyen találkozhatunk velük, már nemcsak speciális webshopokban, üzletekben.
A borsó lehet a jövő szuperélelmiszere
A fogyaszthatóság alapján a szója, a repce és a borsó áll a legközelebb az állati fehérjékhez.
Rovar a tányéron és a vályúban
A rovarélelmiszerek fogyasztását célozták meg a klímaváltozás következményeitől sújtott országban.
Hatékonyabban gyógyít a „dühös" méhektől származó méhméreg
Kutatók szerint minél jobb minőségű a méhek mérge, annál hatékonyabb.
Óriási üzlet a rovarfehérje
Tagadhatatlanul megosztó és mondhatni, forró téma Európában és egyben Magyarországon is a rovarfogyasztás.
Szupertej, de mikor kerül a boltokba?
Nem kell többé mellőzniük a tejfehérje-érzékenyeknek a tejtermékek fogyasztását?
Fehérje a magas vérnyomás elleszere?
A fehérjében gazdag étrendet követő emberekre a magas vérnyomás alacsonyabb kockázata leselkedik.
Tényleg mindegy, hogy vörös vagy fehér?
Egyformán rossz a vörös és a fehér hús a koleszterinszintnek.
További cikkek