MENÜ
2024. november 25.
Katalin
A bundás kenyér főételnek vagy desszertnek

A bundás kenyér főételnek vagy desszertnek

otthonka.ezalenyeg.hu

A francia bundás kenyér főételnek is beillik egy könnyű zöldségleves után.

Bár édessége miatt főzelékre feltétnek nem az igazi, a french toast, avagy francia bundás kenyér főételnek is beillik egy könnyű zöldségleves után.

4 db szikkadt, vastag szelet kalács, vagy briós
2 db egész tojás
1 dl tej
1 dl tejszín
1 tkanál őrölt fahéj
1 ekanál méz

5 dkg vaj

A tejet simára keverem a tejszínnel és a tojásokkal, a mézzel, a fahéjjal, sózom. A szikkadt kalácsokat belenyomkodon, szívják magukat nagyon puhára. Ezt akár meg lehet csinálni előző nap is és egy zárható dobozban a hűtőszekrényben tárolni.

A vajat felolvasztom, és a szeletek mindkét oldalát aranybarnára sütöm benne. Kívül ropog, belül szaftos, egyszerű desszertnek is beillik.

A fahéj elhagyásával egy különösen finom bundás kenyeret kapunk, amely a sós felhasználási lehetőségeknek -főzelék feltét, önálló étel- is megfelel.