MENÜ
2024. november 22.
Cecília
Snidlinges-parmezános csalánpesto

Snidlinges-parmezános csalánpesto

divany.hu

A csalán önmagában nem egy nagy gasztronómiai élmény, tavasszal viszont szinte kötelező lenne a fogyasztása.

 

Ha egyelőre te is dilemmázol, vajon hogy lehet a mindennapi fogások része a csalán úgy, hogy valami nagyon finom legyen a végeredmény, csekkold e heti receptjeinket, amik között 5 csalánnal készülő, tényleg finom étel is akad majd.

Isteni benne egy nagy adag parmezán és fenyőmag, de akár pecorino sajttal is kipróbálhatod. Pirítósok tetején, frissen főtt házi tésztával elkeverve tökéletes, egyszerű és egészséges étel lesz belőle.

Hozzávalók:
2 csokor csalán1 nagy csokor snidling0.5 bögre pirított fenyőmag1 deci olívaolaj0.5 kisebb darab biocitrom leve és héjasó és bors ízlés szerint1 kávéskanál méz1 bögre reszelt parmezán
Recept idők Előkészítési idő: 10 perc Elkészítési idő: 10 perc

Elkészítés:
Nem lesz vele nehéz dolgod: keverj el minden hozzávalót egy turmixban vagy apítógépben, majd egyesével adagold hozzá a fűszereket és ízesítőket ízlés szerint. Ha ezzel megvagy, töltsd ki üvegekbe és használd fel tészták, pirítós vagy saláták tetején. Kicsit olajosabban és citromosabban remek salátaöntet lesz belőle.