MENÜ
2024. november 21.
Olivér

Csipkebogyó – minden, amit tudni érdemes róla

Az összes hazai kerti és vad gyümölcs közül a csipkebogyónak van a legmagasabb C-vitamin-tartalma.

Vadgyümölcsök az erdők mélyén

Milyen bogyókat ehetünk meg ősszel, és melyeket nem?

Itt az olívaolaj-válság, ezt pedig a klímaváltozásnak köszönhetjük

A görög termelők szerint a legutóbbi olajbogyótermés csalódást keltő volt, ami mögött az éghajlat változását vélik.

Civilizációs betegségek és a csodás bogyós gyümölcsök

Ha gyümölcs, akkor legyen nagy, édes, lédús, esetleg mag nélküli, hosszan tárolható és jól szállítható.

Csipkebogyót termeszteni csak nagy mennyiségben érdemes

Három évig csak kísérletezett az ország legnagyobb csipkebogyóültetvényével, míg rájött, mi kell a piacnak.

Az acai bogyó véd és fiatalon tart

Fantasztikus gyógyhatásokkal bír, az öregedésért felelős folyamatokat is lassítja.

Az egyik legkorábbi bogyós

A mézbogyó ízében az áfonya, szamóca, málna, szeder, ribiszke és bodza keveredik.

Csipkebogyó, a természet gyógyszere

Tél közeledtével és a hidegebb időszakban kevesebb zöldséget, gyümölcsöt fogyasztunk általában.
További cikkek