MENÜ
2024. november 22.
Cecília

Indul az őszi szezon: rengeteg a gomba a hazai erdőkben

Kiváló lehetőség azok számára, akik frissen szeretnék beszerezni a vacsorákhoz való gombákat.

Gyom helyett értékes olajnövény: a magvas gomborka átalakulása

Ez jó példája annak, hogy egy termesztés szempontjából nem túl értékes növény módosítása óriási eredménnyel járhat.

Előbújtak a tavasz első ízletes gombái

A tavasz első gombái már március végén, április elején fellelhetőek az erdőkben.

Városi gombafarmok Berlinben

A városi gombafarmok nagy mértékben hozzájárulhatnak az élelmiszerellátás fenntarthatóságához.

Gombaölő szerek miatt lesz ízetlen a szamóca

A kutatások szerint nem csak a nosztalgia miatt gondoljuk azt, hogy régen még a gyümölcsök is édesebbek voltak.

Ehető erdei gombák

Egy-egy őszi kirándulás során elfoghatja a túrázót a gyűjtögetés ősi ösztöne.

Gigászi kucsmagomba a Bükkben

A falu határában bukkantak rá a hatalmas gombára.

A gyümölcsösöket ehető gombákkal turbóznák fel

Egy márciusi tanulmány szerint az élelmezési célú gombatermesztés ki tudja egészíteni a faültetési törekvéseket.

Micélium koporsót ajánlanak a környezetbarát holtaknak

A gombafonalakból növesztett, hungarocellt idéző koporsó nagyon könnyű, de egy kétszáz kilós testet is elbír.

Disznófülgomba lett a 2023-as év nyertese

Idén is megválasztották az év gombáját, mely ezúttal egy igazi kuriózumnak számító faj lett.

Ötszázas egy gombóc fagyi

Drágább az alapanyag, az energia és a munkaerő, ezért egyre több helyen adják 400-500 forintért a fagylaltot.
További cikkek