A légkörből kivont CO2-t alakítottak zöld üzemanyaggá
A szén-dioxid-leválasztás kulcsfontosságú a globális kibocsátás csökkentésében.
Dísznövény, ami zöldségként is ehető
A kakastaréj levelei magas antioxidánstartalommal rendelkeznek.
Zöldborsós tócsni
A hagyományos krumplis tócsni zöldborsóval és újhagymával dúsítva pirul.
Az idei trend: zöld konyhabútor
A zöld szín megfelelő árnyalatával elérhetjük, hogy az otthonunk a nyugalom szigete legyen.
A zöld tető jó, a kék-zöld tető mégjobb
A zöld tetők felszívják az esővizet, hogy hidratálják a növényeket, de a kék-zöld tetők egy lépéssel tovább mennek.
Művészeti alkotásnak tűnő mini szélturbinák
Miniatűr szélturbinákból készült falak jelenthetik a következő állomást a megújuló energia hasznosításában
Segítség, valami nem stimmel a palántámmal!
Aki már nevelt palántákat odahaza, az pontosan tudja, hogy azért ez nem is olyan egyszerű feladat.
Sikeres Németországban a gyökérrel árult saláta
2023-ban már 263 alkalommal szerepelt a gyökerestül csomagolt színes saláta az áruházak akciós újságaiban.
Spanyol salátát eszünk, mert itthon alig termelnek a gazdák
Európa második legkedveltebb zöldségéből egyre kevesebbet termel Magyarország.
Legelésző kecskék egy skandináv étterem tetején
A tulajdonos védjegyeztette az ötletet, így aki utánozni szeretné, annak szívesen ad tanácsokat.
A legdrágább zöldségnek tartják a nálunk vadon termő növényt
Sok magyarországi kertben küzdenek vele, pedig több európai országban ínyencségként kezelik.
Valencia lett Európa Zöld Fővárosa 2024-ben
Ambiciózus fenntarthatósági stratégiája és múltbeli tapasztalatai beépítése miatt érdemelte ki a titulust.
További cikkek